Goedkoop Crypto handelen via de exchange Bitvavo

Crypto je kunt er tegenwoordig niet meer omheen. Iedereen heeft het er over en veel mensen besluiten dan ook om te investeren in crypto. Nu is natuurlijk de vraag waar kun jij het beste handelen in crypto? Er zijn heel veel verschillende exchanges en allemaal hebben ze voor- en nadelen. Vandaag gaan we het hebben over de exchange Bitvavo. Wat leuk is om te weten is dat dit een Nederlandse exchange is. Dit is natuurlijk super fijn en voelt toch ook een beetje betrouwbaar. Maar is Bitvavo nu een betrouwbare partij en is het slim om voor hen te kiezen? In dit blog artikel ga je achter onze ervaring komen waarna je zelf kunt beslissen of Bitvavo wat voor jou is.
Om te beginnen willen wij je even vermelden dat je in dit artikel verschillende links gaat vinden. Een aantal van deze links zijn Affiliate links. Bijvoorbeeld de links naar Bitvavo. Wanneer je op deze link klikt krijgen wij daar een vergoeding voor. Ook jij wordt ervoor beloond, je betaalt namelijk geen transactiekosten over de eerste € 1.000,-.

Wat zijn de voordelen van Bitvavo?

Het handelen bij Bitvavo heeft verschillende voordelen. In het kort is Bitvavo een verzekerde, goedkoopste, veiligste en beste crypto exchange van Nederland. Zo hebben ze een eigen orderboek en een zeer groot aantal cryptovaluta. Je kunt er bij hen namelijk meer dan 150 stuks vinden. Hierdoor heb je meer dan genoeg opties om in te handelen. Het mooiste is nog dat ze constant bezig zijn met het uitbreiden van het aanbod. Hierdoor kom je regelmatig nieuwe cryptovaluta tegen. Daarnaast liggen de transactiekosten echt extreem laag. Je betaalt namelijk slechts 0,25%. Hierdoor kun je echt heel voordelig handelen. Alleen dit is al een goede reden om gebruik te maken van Bitvavo. Door deze lage percentage zijn ze tenslotte de goedkoopste exchange die er is. Wil jij dus ook goedkoop in crypto handelen? Meld je dan nu snel aan bij Bitvavo.

Daarnaast kun je ook crypto staken bij Bitvavo. Door jouw coins te staken ontvang je automatisch een vergoeding. Hierdoor creëer je een passief inkomen en daar hoef je helemaal niks voor te doen. Meer over staking lees je verderop in deze blog. Niet geheel onbelangrijk is het goed om te weten dat zij super veilig zijn. Ze voldoen bijvoorbeeld aan de meest veeleisende internationale veiligheidsstandaarden. Hierdoor staan alle crypto-tegoeden op een beveiligde koude opslaglocatie. 

Lang niet alle exchanges hebben dit zo goed voor elkaar. Daarnaast is Bitvavo ook nog eens super makkelijk in gebruik, zeker in vergelijking met de internationale concurrenten. Je moet hierbij denken aan Kraken, Coinbase Pro en Binance. Met alle voordelen die Bitvavo heeft zijn ze klaargestoomd om één van de grotere exchanges te worden van Europa.

Het geavanceerde overzicht van Bitvavo
Ook goed om te weten is dat ze bij Bitvavo beschikken over twee interfaces. Voor de beginners is er de basisinterface terwijl de ervaren handelaar gebruik kan maken van de geavanceerde interface. In de uitgebreide interface vind je onder andere handelsgrafieken en een gevisualiseerd orderboek. Daarnaast bieden ze in deze interface ook de mogelijkheid om verschillende soorten orders in te plannen, later meer hierover. Met de app die Bitvavo heeft kun jij overal je portofolio controleren en aan- en verkopen verrichten. Zo kun jij dus super snel schakelen, wel zo fijn toch? Een ander groot voordeel van Bitvavo is dat je geld kunt storten via iDeal, dit is één van de weinige exchanges die deze optie aanbiedt.
Wil jij ook gemakkelijk en tegen lage kosten Bitcoin kopen met iDeal? Meld je dan nu aan bij Bitvavo!

Cryptovaluta staken bij Bitvavo voor het opbouwen van een passief inkomen

Toch is het wel belangrijk om te weten dat er ook risico zit aan staking bij Bitvavo. Om die reden is lang niet iedereen fan ervan. Nu vraag jij je waarschijnlijk af hoe hier risico aan kan zitten. Het is eigenlijk heel simpel, Bitvavo zet de betreffende munten tijdelijk in voor proef-of-stake. Hierbij speculeert Bitvavo op een goed rendement welke dan met jou als klant wordt gedeeld. Het is goed om te weten dat hier een flink nadeel aan verbonden is. Bij Bitvavo ligt dan namelijk het juridische recht over deze coin. Is er een probleem of verlies bij de staking, dan loop jij als gebruiker het risico je inleg te verliezen. Het is dus van belang om dit in je achterhoofd te houden en Staking dus alleen aan te zetten als je dit risico wilt nemen.
Het kan niet anders dan dat je al eens gehoord hebt van Bitvavo Staking. Wanneer je hier nog nooit over hebt gehoord of je hebt het nog niet aanstaan, dan wordt het hoogste tijd om dit te doen. Het voordeel van staken is namelijk dat jij een rente ontvangt over de coins die jij staakt. Goed om te weten is dat je bij Bitvavo niet per coin kunt kiezen of je die wilt staken ja of nee. Je kunt of niks staken of alles staken. Maar zoals wij al aangeven is het zeker aan te raden om dit aan te zetten. Per cryptovaluta krijg je een andere vergoeding. Dit kan variëren van 0,79% tot wel 10,5%. Elke maandag krijg je dit uitgekeerd en dat is toch wel fijn. Je krijgt er altijd coin voor terug, hierdoor groeit jouw vermogen dus iedere week weer. Uiteraard is de opbrengst wel minder wanneer de waarde van de coin daalt. Het is namelijk gebaseerd op de actuele waarde van de cryptovaluta.
Koop jij crypto voor lange termijn dan maakt het niet uit hoeveel de waarde van de cryptovaluta is natuurlijk. Want op jouw vermogen blijft constant groeien. Wel belangrijk om te weten is dat je in crypto een Bullmarket en een bearmarket hebt. Veel cryptovaluta overleeft een bearmarket niet. Investeer dus niet voor de staking vergoeding, maar omdat je in de valuta die jij wilt geloofd. Let op: Dit is geen financieel advies.

Hier een overzicht met alle cryptovaluta waar jij een staking vergoeding voor krijgt!

Bitvavo staking vergoeding december 2021
Toch is het wel belangrijk om te weten dat er ook risico zit aan staking bij Bitvavo. Om die reden is lang niet iedereen fan ervan. Nu vraag jij je waarschijnlijk af hoe hier risico aan kan zitten. Het is eigenlijk heel simpel, Bitvavo zet de betreffende munten tijdelijk in voor proef-of-stake. Hierbij speculeert Bitvavo op een goed rendement welke dan met jou als klant wordt gedeeld. Het is goed om te weten dat hier een flink nadeel aan verbonden is. Bij Bitvavo ligt dan namelijk het juridische recht over deze coin. Is er een probleem of verlies bij de staking, dan loop jij als gebruiker het risico je inleg te verliezen. Het is dus van belang om dit in je achterhoofd te houden en Staking dus alleen aan te zetten als je dit risico wilt nemen.

Altijd overal in je account met de Bitvavo App

Wanneer jij handelt in crypto wil je natuurlijk wel gemakkelijk bij je account kunnen. Om die reden hebben ze bij Bitvavo een zeer gemakkelijke en overzichtelijke app ontwikkeld. Met deze app kun jij heel makkelijk jouw account beheren, aankopen en verkopen verrichten en de huidige portofolio waarde bekijken. De app van Bitvavo is zowel voor iOS als voor Android appraten beschikbaar. Om de app nog completer te maken kun je gebruik maken van alerts. Hiermee kun je bepaalde koersdoelen instellen. Behaald Bitcoin de prijs waarop jij een alert hebt ingesteld, dan krijg je een notificatie. Jij kunt dan bepalen of je wil kopen of verkopen.
Heb je eenmaal gebruik gemaakt van de app, dan zal je niet snel meer gebruik maken van de desktop variant. Wel is het belangrijk om te weten dat de app niet alle functionaliteiten biedt. Zo kun je bijvoorbeeld geen orders inplannen in de app. Ook kun je geen mooie koersgrafieken vinden in de app, dit is dus wel erg beperkt. Of dit in de toekomst wel gaat komen, dat blijft nog altijd een vraag. Wil jij ook gemakkelijk Bitcoin kopen via een app? Meld je dan nu aan bij Bitvavo:

Meer cryptovaluta dan alleen maar Bitcoin te verhandelen bij Bitvavo

Handelen in Bitcoin is natuurlijk leuk, maar waarschijnlijk wil jij ook investeren in Altcoins. Goed om te weten is dat Bitvavo ruim 150 verschillende cryptomunten en tokens heeft welke je kunt verhandelen. Enkele van deze cryptomunten zijn: StormX (STMX), Ripple (XRP), VeChain Thor (VET), Holo (HOT), Reserve Rights (RSR), Zilliqa (ZIL), Cardano (ADA), Iost (IOST), Icon (ICX), Origin Protocol (OGN), DigiByte (DGB), Litecoin (LTC), Nem (XEM), Synthetx (SNX), Aion (AION), VeThor Token (VTHO) en nog heel veel meer. Het zijn er teveel om hier allemaal op te noemen. Dit is natuurlijk alleen maar fijn, want hoe meer keuze hoe completer het aanbod is.
Wat erg fijn is van Bitvavo is dat iedereen er kan beginnen met handelen, dit ongeacht het bedrag dat jij te besteden hebt. Zo kun je voor al een paar euro een gedeelte van een Bitcoin kopen. Je hoeft dus geen hele aantallen te kopen. Het voordeel hiervan is dat jij dagelijks, wekelijks of maandelijks een vast bedrag kunt gaan investeren bij Bitvavo. Zo kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om iedere week voor 25 euro aan Bitcoin te kopen. Dit noemen ze ook wel Dollar Cost Averaging (DCA). Het voordeel hiervan is dat het niet uit maakt op welke koers Bitcoin staat. Jij koop gewoon voor een vast bedrag ongeacht de koers. Als we kijken naar het verleden zorgt dit ervoor dat je in de toekomst altijd winst pakt op je investering. Kies jij voor deze methoden? Dan raden wij dit aan alleen te doen met Bitcoin (BTC) en/of Ethereum (EHT).
Handel nu met de DCA methode bij Bitvavo door vandaag nog een account aan te maken:

Is Bitvavo betrouwbaar? Volgens de reviews wel!

Natuurlijk kun je dit ook zien als een Bitvavo review. Wij gebruiken het immers zelf ook en zouden niet over Bitvavo schrijven als wij niet tevreden zijn. Toch wil je de betrouwbaarheid niet baseren op één review en dat snappen wij heel goed. Gelukkig verzamelt Bitvavo reviews met Trustpilot. Hier hebben ze inmiddels ruim 11.200 beoordelingen verzameld en daarmee scoren ze een dikke 4.2/5 sterren. Dit is dus een prachtig cijfer zeker aangezien 60% gewoon het hoogst haalbare cijfer geeft.

Ook hieruit kun je dus wel halen dat Bitvavo een betrouwbare partij is. Wel zeggen wij altijd, heb je er zelf geen vertrouwen in doe het dan niet. Je moet altijd zelf compleet achter de exchange staan. Sta je er niet achter, waarom zou je er dan gebruik van maken? Het gaat tenslotte wel om je digitale wallet waar je toch al snel een groot bedrag in hebt zitten. Natuurlijk lees je ook wel eens klachten over Bitvavo, bijvoorbeeld van mensen die hun geld kwijt zijn geraakt. Dit kan doordat ze gehackt zijn. Wij zeggen altijd laat dit je niet bang maken, zorg er alleen voor dat je alle beveiligingsopties aan hebt staan. Zo kun je bijvoorbeeld 2-staps verificatie aanzetten (2FA). Dit werkt met de Google Authenticator app. 

Handelen in StormX

Wil jij dan op je desktop of op je mobiel via de internetbrowser inloggen, dan moet je altijd een tweede code invoeren. Ook kun je een Anti-Phishing Code mee geven. Dit is een code waarmee Bitvavo mails ondertekent. Zo weet je zeker dat de mail afkomstig is van Bitvavo. Er zijn dus verschillende manieren om jouw account goed te beveiligen. Wij raden altijd aan om dit dan ook te doen.

Wil jij ook handelen op deze veilige exchange? Meld je dan nu aan bij Bitvavo!