Boeken tip: Leer beleggen als Warren Buffett

Steeds meer mensen kiezen ervoor om te beginnen met beleggen. Dit is logisch, want het geld op de bank wordt nu eenmaal steeds minder waard. Daarnaast willen wel allemaal meer vermogen om bijvoorbeeld eerder te stoppen met werken. Helaas is het niet zo met beleggen dat altijd iedereen een goed reddement heeft. Sommige mensen maken door de jaren heen veel verlies en hebben aan het einde van de rit dus minder vermogen. Dit komt vaak door verkeerde keuzes die gemaakt worden. Iemand die heel goed weet hoe je goede keuzes moet maken is Warren Buffett. Voor vele is hij dan ook de held als het gaat om beleggen. Om die reden is het boek Leer beleggen als Warren Buffett ook een echte aanrader. Je ontdekt namelijk zijn belegginsstrategie in theorie en praktijk.

Samenvatting van dit geweldige boek

Warren Buffett geldt zonder enige twijfel als ’s werelds beste belegger aller tijden. Begonnen op elfjarige leeftijd met $ 100,– wist hij een persoonlijk vermogen op te bouwen van vele tientallen miljarden dollars. Een opmerkelijk gegeven voor iemand die zelf weinig waarde hecht aan geld… in heldere taal worden uit de verschillende beleggingsstrategieën de beste elementen voor het voetlicht gebracht. Dat maakt dit toegankelijke boek tot buitengemeen waardevol voor iedereen die geïnteresseerd is in alles wat met beleggen te maken heeft. En dat ongeacht de mate van belangstelling of deskundigheid.

Het Warren Buffett dossier In het laatste deel gaan de auteurs dieper in op de investeringsfilosofie en de beleggingsstrategieën van Warren Buffett. Het is technischer van aard en is rijkelijk geïllustreerd met grafieken en citaten. ‘In dit boek komen Buffett’s verrassende inzichten uitgebreid aan de orde en kunt je lezen over zijn onderscheidende lange termijn filosofie, hoe hij solide ondernemingen selecteert en hoe hij zich niet laat verleiden tot het beleggen in bedrijven die hij niet begrijpt. Dat maakt dit boek tot buitengemeen waardevol voor iedereen die geïnteresseerd is in alles wat met beleggen te maken heeft.’

De meeste mensen die dit boek hebben gelezen zijn dan ook onder de indruk ervan. Vooral omdat het gemakkelijk geschreven is waardoor het ook voor beginners te begrijpen is. Het boek is geschreven in het Nederlands. Echter zijn er bepaalde delen van het boek wel in het Engels. Dit komt omdat het dan beter binnenkomt dan wanneer het vertaald wordt naar het Nederlands. Dit boek is echt aan te raden, zowel voor beginners als mensen met heel veel ervaring.