Boeken tip: Rijke pa arme pa

Ken je dat, het einde van de maand nadert en je hebt eigenlijk geen geld meer over. Toch gaat je wasmachine kapot en heb je een nieuwe nodig, wat nu? Het is een vervelende situatie waar veel mensen tegen aan lopen. Maar waar komt dit nu door? Is het zo dat je te weinig inkomsten hebt, teveel uitgeeft of te weinig weet over geld? Het is natuurlijk niet zomaar dat de arme en middenklasse vrijwel altijd moeten blijven werken om rond te komen. Dit terwijl de rijke mensen alleen maar rijker worden. Gelukkig is er altijd voor iedereen een uitweg en dus een manier om rijkdom te creëren. In het boek Rijke Pa arme pa ga je dit ontdekken. Na het lezen van dit boek zal je ontdekken dat je echt niet veel geld hoeft te verdienen om rijk te worden. Je moet vooral weten hoe geld en het belastingsysteem werkt.

Samenvatting van Rijke pa arme pa

De meest recente update van de 2018 uitgave. Het boek is bijna 2 keer zo dik geworden t.o.v. de vorige uitgaven. De redactie van de Amerikaanse uitgever heeft na ieder hoofdstuk een extra uitleg geschreven met vragen, definities van gebruikte termen en ruimte gegeven om antwoorden en/of notities op te schrijven. Dit boek is een optima forma studieboek over geld.
Of je uit de schulden wilt komen, of aan het eind van de maand geld wilt overhouden, of bijzonder welvarend wilt worden, dit boek is een ‘must read’. Op een prettig leesbare manier leert Robert Kiyosaki jou onder meer hoe geld verdiend wordt en hoe je jouw inkomen kunt laten toenemen, hoe je niet alleen meer geld kunt verdienen, maar vooral hoe je het kan behouden en voor je kunt laten werken en wat de beste manier is om financieel voor jezelf te zorgen.

In ‘Rijke pa, arme pa’:

 • Ontkracht Robert Kiyosaki het fabeltje dat je een hoog inkomen
  moet hebben om rijk te worden;
 • Betwist hij de overtuiging dat jouw huis tot de activa behoort
 • Laat hij ouders zien waarom ze niet op het schoolsysteem kunnen
  vertrouwen als het om onderricht over geld gaat
 • Stelt hij voor nu en altijd vast wat activa en passiva zijn
 • Leert hij je wat je jouw kinderen over geld zou moeten leren als je hun
  een gezonde financiële toekomst wilt geven.