Documentaire tip: Cryptokoorts - Videoland

Tegenwoordig heeft iedereen het wel eens over crypto. De een gelooft er helemaal in terwijl de ander er zwaar tegen is. Iedereen heeft zijn eigen mening erover en niks is natuurlijk goed of fout. Voor Videoland was dit een reden om een documentaire te maken over crypto. De docu heeft de naam Cryptokoorts gekregen. Verschillende mensen vertellen hier hun verhaal over crypto. De een is positief de ander totaal niet. Hierdoor is het een echte aanrader om te zien. Je ontdekt namelijk waarom iemand wel of niet investeert in crypto. Zo kun jij heel goed jouw eigen keuze maken en dat is van groot belang.

De docu in het kort!

Bitcoin domineert het nieuws en de hele wereld is ermee bezig. Maar wanneer gaan we met crypto betalen in de supermarkt? Komt er aan de populariteit ook een einde? En wat gebeurt er als de bubbel ineens barst?
Deze gave crypto documentaire bestaat uit 4 verschillende afleveringen. Tijdens deze afleveringen ontdek je de verhalen van verschillende personen. De maker van Cryptokoorts June te Spenke spreekt met o.a. Sander Schimmelpenninck, Janneke Willemse, Humberto Tan, Jody Bernal en Madelon Vos. Alle zijn ze op één of andere manier in aanraking geweest met crypto en hebben daar hun eigen mening over. Je zal ontdekken dat de meningen over Crypto en dan vooral Bitcoin erg variëren. Geweldig om te zien en daarom is deze documentaire een echte aanrader.

Aflevering 1: De Belofte

Hoe zijn cryptocurrencies eigenlijk ontstaan? Wie heeft die bedacht en waarom? We duiken op een simpele en toegankelijke manier in de nog korte geschiedenis van crypto. Volgens sommige mensen het meest eerlijke en transparante geldsysteem dat bestaat. Het is een nieuwe manier van sparen, zonder tussenkomst van een bank.

Aflevering 2: De Downfall

Er is ook een keerzijde aan het succes van crypto. Zo is er onder meer het fenomeen ‘pump and dump’, waarbij een cryptomunt wordt gehypet en de koers daarmee wordt gemanipuleerd. Investeren brengt een hoop risico’s met zich mee. Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers.

Aflevering 3: Crypto Crime

Je wallet of je leven: het gevaar van het cryptosucces is dat ook criminelen deze wereld steeds beter kennen. Er vinden grote hacks plaats en in de in de onderwereld willen mensen betaald worden met bitcoins. We spreken met experts over nepadvertenties waarin BN’ers het investeren in crypto aanprijzen. Veel mensen hebben daardoor schade opgelopen.

Aflevering 4: De Toekomst

Bitcoin domineert het nieuws en de hele wereld is ermee bezig. Maar wanneer gaan we met crypto betalen in de supermarkt? Komt er aan de populariteit ook een einde? En wat gebeurt er als de bubbel ineens barst? We bespreken met de bekende Nederlandse spelers hoe zij deze toekomst voor zich zien.